de runderkraal

rottweilers

hoe het allemaal begon

Al vanaf mijn jeugd heb ik veel aandacht voor de Rottweiler gehad. Onze vroegere buren hadden twee van die honden die ik ontzettend leuk vond, Het was voor mij dan ook niet moeilijk een keus te maken wat voor hond bij ons op het bedrijf zou komen toen wij, Gerarda en ik, gingen samenwonen. In 1970 heeft de Rottweiler zijn intrede gedaan als waak en verdedigingshond op ons melkveebedrijf. Deze hond bleek een goede veedrijver te zijn waarbij nog meer de grote liefde voor dit ras is ontstaan. Dit heeft er dan ook toe geleid dat we in 1973 ons eerste nestje Rottweilers hebben gefokt. Dit was een prachtige ervaring en op dat moment is ook de hobby ontstaan van het showen van onze honden op binnen- en buitenlandse tentoonstellingen. Mijn honden werden meer en meer bekend, wat maakte dat het fokken van rottweilers van de best mogelijke kwaliteit een uitdaging werd die steeds meer genoeg doening ging geven. Omdat het omgaan met dieren mijn vrouw en mij goed afging, hadden we al snel meer honden om ons heen.

Dit heeft ertoe geleid dat onze zoon Peter het melkveebedrijf ging overnemen,zodat wij onze hobby meer vorm zouden gaan geven door het opzetten van een dierencentrum waar een dierenpension, een trainingscentrum voor honden en de rottweilerfokkerij samen een plaats zouden krijgen. In 1992 was het zover en konden wij de deuren van het dierencentrum openen. Wij zijn in de rottweilerfokkerij altijd enorm selectief te werk gegaan en hebben van in het begin af aan sterk op het karakter van onze honden gelet, een groot aantal van de door ons gefokte honden is kampioen geworden, niet alleen in Nederland maar ook in vele ander landen in de wereld hebben onze honden op tentoonstellingen de hoogste titel in de wacht gesleept. De vraag naar pups is zowel in binnen- als buitenland zeer groot. Dit wordt waarschijnlijk mee veroorzaakt door de moeite die wij doen om onze naam als fokker van vriendelijke, goedaardige en gezonde honden hoog te houden. En u mag van mij aannemen dat wij ook in de toekomst daar erg ons best voor zullen doen. Het fokken van een gezonde, goedaardige en vriendelijke Rottweiler.

 

Jos en Gerarda

 

Astrid NHSB 514463 DOB: 2 Mei 1970 Father:Cuno v. Hause Kömmelt ADRK 42585 (Juko v. Kaltental x Cilli v. Lünsberg) Mother:Esther NHSB 449286 (Dieter vh Brabantpark x Pasja vh Grote Slag)